VISJON

Erik Collett er født 1950, har sin arkitektutdannelse fra Østerrike og Munchen. Han har virket som arkitekt på tre måter: Som praktiserende arkitekt, i undervisningen og i fagorganisasjonen. Dette har gitt ham en bred faglig erfaring hvor alle disse tre aktivitetene har beriket hverandre.

ERIK COLLETT. Foto: Karl Andreas Kjelstrup, Nordre Aker budstikke

Arkitektyrket skal ta seg av våre byggete omgivelser. Det kan være byplanlegging, større bygg og anlegg, det frittstående huset og småhus for bolig eller fritid. Noen mener at arkitektur er brukskunst. Da er det en nyttig bruksgjenstand som skal løses konstruktivt og funksjonelt. Erik Collett mener at «det gode rommet» er viktig. Hvis ikke rommet er godt å være i, hva skal mennesket da bruke det til?

Med arkitektens trening i romforståelse har han/hun mulighet til å oppdage og skape rom som kanskje oppdragsgiver ikke har sett selv. Dette må være det sentrale i arkitektgjerningen. Men oppdraget må selvfølgelig ta seg av offentlige myndigheter, prosjektering og gjennomføring. Arkitekten er ingen fri kunstner. Å løse et oppdrag betyr mot og kjærlighet til faget, forståelse av en unik situasjon og godt samarbeide med alle involverte parter.

 

MEDIA

Jeg oppfordrer fagmiljøet og politikerne om ikke være naive og tro at høyhuset skal løse det meste, skriver Erik Collett. Les mer i Dagsavisen

Det er merkelig hvor grunne argumentene for høyhus er, skriver arkitekt Erik Collett. Les mer i Subjekt

Sykkelparkering til fryd og nytte

I et gårdsrom på Frogner står en særegen og vakker sykkelparkering inspirert av japansk arkitektur. Les mer på Klimaoslo.no
Foto: Per Christian Lind, Klimaetaten, Oslo kommune